Officiële tornooien

Officiële tornooien

De meeste clubs richten jaarlijks één of meerdere tornooien in. Een tornooi is een competitief gebeuren. Alle gespeelde wedstrijden zijn officiële wedstrijden. De uitslag van iedere wedstrijd wordt dus doorgegeven aan Tennis Vlaanderen en telt mee voor de bepaling van je klassement. Alle wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling.

Elke speler die aangesloten is bij Tennis Vlaanderen kan inschrijven voor een tornooi. Zelfs spelers van buiten het gewest (en eventueel ook buitenlanders) komen zich meten met anderen om hun klassement te verbeteren. Net zoals bij interclubontmoetingen worden alle wedstrijden onderverdeeld in categorieën, volgens klassementen en leeftijdsgroepen.

Voor een club is een tornooi een groots gebeuren dat veel voorbereiding vraagt. Gedurende 14 dagen worden alle terreinen van de club in beslag genomen voor deze wedstrijden. In ons gewest worden jaarlijks meer dan 80 tornooien ingericht.  

 Zomertornooi Het open tornooi van TC HEUSDEN vindt jaarlijks plaats in de laatste week van juli en de eerste week van augustus en staat bekend om zijn gezelligheid en tennisplezier.
 Kerstdubbeltornooi Jaarlijks wordt er tijdens de kerstvakantie een tornooi georganiseerd op onze binnenterreinen.

 

Onze sponsors

Wij danken ondervermelde sponsors voor hun onvoorwaardelijke steun!