Interclub

Interclub competitie

Interclub is een competitie tussen verschillende clubs uit de omgeving.

De organisatie van deze interclubontmoetingen wordt geregeld door Tennis Vlaanderen en is aan strikte regels onderworpen (Het interclubreglement). 
In onze club zijn er jaarlijks meer dan 50 ploegen die deelnemen aan de interclub. Een club kan verschillende ploegen inzetten in de competitie. De ploegen worden volgens leeftijdscategorieën ingedeeld. Men heeft zowel bij de dames als bij de heren de volgende categorieën:

  • jeugdreeksen: jongens/meisjes: U9 (gemengd), jongens/meisjes 10 jaar, 12 jaar, 14 jaar,16 jaar
  • volwassenen: reeksen in functie van de klassementen van de ploegspelers
  • junior veteranen: voor dames vanaf 25 jaar, voor heren vanaf 35 jaar
  • veteranen: voor dames vanaf 40 jaar, voor heren vanaf 45 jaar
  • veteranen(+50): voor dames vanaf 50 jaar, voor heren vanaf 55 jaar 

Iedere club kan een aantal ploegen opstellen. Alle ploegen van eenzelfde categorie van alle clubs in een gewest worden dan in groepen verdeeld. In iedere groep speelt elke club tegen iedere andere club. De groepswinnaar is gewestelijk kampioen en gaat verder op nationaal vlak (de eindronden).
Elke interclubcategorie heeft een vaste speeldag. Zo moeten bijvoorbeeld alle seniorwedstrijden heren gespeeld worden op een zondag, de seniorwedstrijden dames op zaterdagnamiddag en de jeugd op zaterdagvoormiddag (jongens) of zondagvoormiddag (meisjes), de veteranen (ook junior + super) spelen gewoonlijk door de week. Elke week (in de maanden april en mei) zijn er ontmoetingen met andere clubs. Er zijn thuiswedstrijden en uitwedstrijden. De ontmoetingen en de opstelling van elke ploeg worden praktisch geregeld door de kapitein van die ploeg.
Om deel te nemen aan de interclub moet je je inschrijven op een formulier dat u wordt toegestuurd per mail. Deelname voor de jeugd tot 16 jaar is gratis. Vanaf 17 jaar bedraagt de inschrijvingsprijs € 5,00. Deze bijdrage wordt door de kapitein voor de gehele ploeg betaald op de kapiteinsvergadering. De eenmaal gebruikte interclubballen moeten worden gekocht door de ploegspelers voor € 5,00 per tube.

Jeugd interclub
Interclub voor volwassenen
Interclub kalender 2017

Onze sponsors

Wij danken ondervermelde sponsors voor hun onvoorwaardelijke steun!